Wednesday, September 10, 2014

Cattleya binosa "Wabush Valley"

Taim sai soetatud 2009. aastal Wichmannist. Tegu oli noortaimega, mis pidi alles kasvama ja kosuma, et mõne aasta pärast õisi näidata. 
Kasvatab kindla järjekindlusega igal aastal ühe uue võrse. Õnneks muutuvad võrsed iga aastaga vähemalt tugevamaks. Äkki varsti jõuab ka 2 võrset teha. Kui muidu ei saa, siis võib kunagi ka risoomlõiget tema peal katsetada. Selleks peaks tal aga paar võrset rohkem olema. 
Viimased 3 aastat (kui mitte 4) on ka õisi näidanud. Viimati ja sel korral on õisi 3. Eelmisel aastal jäi õitsemine minu rumalusest lühikeseks. Ei maksa ikka kastiga küpseid õunu tuppa tarida... Sel korral läheb loodetavasti paremini ja õied kestavad kauem.

Aga algusest:
Pungad paisuvad iga päevaga:
13. august
 Esimene õis avanenud:
16. august


Kinni, vaikselt avanev ja lahti
Kaks õit lahti:
19. august

Kõik kolm õit lahti. Kaks õit kiikavad ühes suunas ja kolmas vaatab teisale. Nagu valvaks seljatagust:) Tegelikult sai tema orientatsioonile määravaks see, et vahepeal (peale kahe esimese õie avanemist) jõudsin ta aknal teistpidi keerata. Tahtsin ise õisi imetleda ja keerasin ta juba suunaga toa poole ära. Ei mallanud kolmanda õie avanemist oodata ja "kättemaksuks" vaatabki ta nüüd õue. 
Lähemalt

Kaugemalt

Vaade teise külje pealt ka ehk "seljataguse valvaja"

Lõpetuseks pilt kogu taimest ka:


No comments:

Post a Comment