Friday, March 23, 2012

Pisi Toomas


Veel üks taimekasvatusprojekt. Sedakorda köögiviljade hulgast. Katse/vaatluse aluseks tomat Micro-Tom, mis müügiinfost lähtuvalt peaks olema maailma väikseim tomat. Ja seda mitte viljade osas vaid ikka tomatitaime kasvu poolest. 
Seeme sai juba jaanuaris tellitud USAst sellise lehe pealt Tradewindsfruit. Juhtusin Nami-namist lugema, et üks kasutaja on sealt oma seemned tellinud ja loomulikult pidin minema kaema, mis seal siis head on. Lõpetasin lehe külastuse tellimusega, mis koosnes 11 tomati ja 1 paprika seemnepakist. No ja tegelikult oleks tahtnud ikka veel ja veel tellida, aga mõistus suutis siiski natuke piire panna. Enamik seemnetest (11/12) mõeldud ämma kasvuhoone jaoks, endale aknapeale katsetamiseks saigi soetatud Micro-Tom.
Seemned said mulda pandud 8. märtsil. Istutustoimkonnas olin mina ja poja. Potid said võetud esialgu pisikesed (4cm) ja mullaks niisutatud tavaline toalillemuld väikese turba lisandiga. Positsioneerisin potid aknalauale päikesepaistelisse kohta ja käin neid aeg-ajalt pritsiga niisutamas. 
Tänaseks on 6st külvatud seemnest tärganud 4. Ei tea, millal tomatit ka saab?





No comments:

Post a Comment