Wednesday, August 6, 2014

Kolm sõsarat

Phalaenopsis (Tsay's Evergreen x Tzu Chiang Pawan) x Soo Ngo
Õitsemine 2014

Oleme koos alates 2011 aasta sügisest. Aeg-ajalt on ta mind ikka õitega rõõmustanud. Tubli tegelane!
30. aprill - siit tuleb midagi
10. juuni - punnitame pungi
Minu suureks rõõmuks on tal seekord plaanis vähemalt 3 õit teha. Siiani on minu juures kõige rohkem olnud 2 õit korraga. Nüüd siis vähemalt 3:) Aga õievars on lehtede all. Vaatame, mis sellest saab.
Õievars on lehtede all peidus
Esimene õis avanes ilusti 15.juuni paiku. Oli ainult natukene lehe all peidus. Teisel enam nii hästi ei läinud ja kolmas jäi täitsa lehe alla peitu.
24. juuni - teine õis (ja ka kolmas) jäävad lehe alla peitu 
Ei jäänud muud üle kui tasakesi painutada õievart ja liigutada lehte ning õnnestuski õied saada lehtede peale. Kohe  palju vabam olemine :)
5. juuli - õitsemine vabaduses
29. juuli - veel viimaseid päevi ilusad
Nüüd on õitsemine läbi ja selles olen ilmselgelt ise süüdi. Oli teine akna peal ja jäi (suletud) akna ja aknakardina vahele liiga kuuma kätte. Kastetud oli küll aga selle kuumaga oleks ilmselt tahtnud rohkem/tihemini juua saada. Mitu lehte läks selle peale kollaseks :( Ja muidugi tuli ka õied maha visata, sest sellises olukorras olid need liiga suureks koormaks. Eks tuleb meelde jätta ja õppust võtta, et rohkem nii ei juhtuks! 
Minu (ja ka taime) õnneks on juured ok. Seega loodan, et ikka nüüd kosub ja kasvatab endale lehti juurde ja meie kooselu ikka ilusti jätkub.

No comments:

Post a Comment