Friday, August 31, 2012

Kits padjal


Nii võiks seda salatit vist nimetada küll:) Üks mu lemmikumaid sööke, mida ikka aeg-ajalt endale teen. (Mehed miskipärast seda ei söö (?!?!) aga õnneks kuulub see ka mu ema lemmikute hulka.) Ja tegemine ise on ju lihtne ja salati saab kokku keerata sellest, mis parasjagu kapis olemas on. Esmatähtis on poest tükike kitsejuustu koju tuua, ülejäänu on asendatav.

Saia või leiva viilule (mida parasjagu kodus leidub või mida eelistad, kusjuures leib on kitsejuustuga ka väga mõnus) sätid peale tüki kitsejuustu (ma olen alati kasutanud koorikuga varianti), mille peale võid omakorda soristada mett ja vaba käega lisada mõned seedermännipähklid või näiteks päevalilleseemned. Pähklid/seemned võib ka eraldi pruunistada ja pärast salati peale visata. Mina panen tavaliselt koos juustuga ahju, sest ma ei viitsi nii palju mässata.
Ahi olgu kuum, sest eesmärgiks on juust natuke jumekamaks saada. Temperatuuri ja aega öelda on väga raske. Mina jälgin alati, et juust hakkaks värvi võtma ja natuke pruuniks tõmbaks, siis võib ahjust välja tõsta.
Kitsele kõrvale või alla saab teha silo (mingi roheline salatikraam) / lõigata tomateid, kurki, paprikat. No just seda, mida on ja/või mida ise tahad. Ja valmis ta ongi:)

* Ilu mõttes võib saia/leiva proportsioonid viia vastavusse juustu omadega (täiesti tehtav nii enne kui peale ahju pistmist), aga tunnistan ausalt, et mina ei viitsi seda alati teha. Krõbe sai on ju niisama ka hea :)

* Olen katsetanud ka nii, et saia ja juustu vahele panna miskit (näiteks mett) aga mulle see variant ei meeldinud - sai läks liiga pehmeks ja lödiks.  

No comments:

Post a Comment